SLIDIN’ SLIM

Torsdagen 12 januari 2012 » Inspelning, låtskrivning, mixning och produktion för Slidin' Slim

Redan runt 2005 föddes idén i huvudet på Slidin’ Slim att gå ifrån den traditionella deltabluesan han spelat under så många år och istället prova något nytt. 2006 skred han till verket och tog Niels Nielsen till sin hjälp och tillsammans gjorde de skivan ”One Man Riot” som släpptes 2007 av Nine Mile Records i USA. Skivan fick stående ovationer runtom i hela världen för sitt egensinne och sina briljanta ljudbiljder tillsammans med den djupt rotade deltan i botten. Gammalt möter nytt. Vitt blir svart. Ett bra möte helt enkelt. Så kan det gå när en artist väljer att släppa allt och dyka ner i distpedaler och loopar utan att bry sig om vad som eventuellt skulle kunna skada hans annars så fläckfria rykte.

2011 återsläpptes skivan av Transubstans Records och skivan tog sig in på svenska albumlistan 2 gånger. En 4 år gammal obskyr bluesplatta släppt på ett litet bolag i Malmö.

2012 är det dags för uppföljaren. Låtar är inspelade, produktionen är i full gång och inspelningarna sker både här och där. Hufvudstaden är engagerad på många plan. Niels Nielsen som producent, musiker, låtskrivare, mixare och arrangör. Huruvida Niklas Berglöf är involverad i mixningen av plattan får tiden utvisa. Vi har nämligen mycket att göra här i Hufvudstaden! Och det är vi tacksamma för!

Peace